Dinizuli er Danmarks ældste spejderløb – måske også verdens? Det har i alle årene været kendt som ”årets barske”. Selvom løbet er hårdt er det dog, sammenlignet med de andre løb i adventureligaen, et løb hvor alle kan være med, uanset om man er ny til adventureligaløb eller en erfaren ligadeltager.

Navnet Dinizuli stammer helt tilbage fra selveste Baden-Powell. Dinizuli er nemlig navnet på den zuluhøvding han stjal de oprindelige træperler fra, som vi i dag ser om halsen på Gilwell spejdere. Derfor indeholder løbet også altid en audiens hos selveste zuluhøvdingen, der dog gerne skifter karakter, alt efter løbets tema.

Det er et traditionsrigt løb der lægger vægt på de gamle spejderdyder, hvorfor der også lægges særlig vægt på turn-out, så det giver f.eks. bonus at medbringe patruljens stander under opgaveløbet.

Løbet består traditionelt af 5 discipliner som er:

Tilmeldingsopgave

Tilmeldingsopgaven bliver stillet og bedømt af en gammel, lokal pigepatrulje, Myrerne, som ellers er uafhængige af løbet. Der bliver altid fokuseret på kreativitet, funktion og udførelse og den stilles indenfor årets tema.

Dag O-løb

Dag O-løbet er nogle gange traditionelt og andre gange slet ikke. Det vi kan love er at hver patrulje får udleveret ét kort og at det så gælder om at samle flest poster indenfor den fastsatte tid.

Opgaveløb

Opgaveløbet består af 8 poster. De har hvert år samme emner; bål, signalering, førstehjælp, hinderbahn, den barske, pioneer, knob, samarbejde og afslutningsvis; audiens hos Kong Dini.

Gennemgående opgave

Undervejs skal man arbejde på den gennemgående opgave samt bære på en skrøbelig genstand, som selvfølgelig skal leveres tilbage til kongen intakt, hvilket giver anledning til besvær, ærgrelse og gode grin.

Nat-O-løb.

Nat O-løbet foregår gennem skoven fra afslutningsposten på opgaveløbet, og tilbage til skolen hvor vi skal sove. Igen vil patruljerne få udleveret ét kort, og flest point opnås på flest muligt korrekt klippede poster indenfor den fastsatte tid.

 

Gennemsnitlig temperatur , -10 til +10 grader

Gennemsnitlig distance , 15-20 km

Gennemsnitlig søvn , 3 – 5 timer

Gennemsnitlig kontakt med vand, Ingen

Hvad skal jeg have med på DINIZULI?

Her finder du et eksempel til en “pakkeliste

 

Der er hvert år et nyt tema som bliver offentliggjort d. 1. januar sammen med oplægget til tilmeldingsopgaven.

Link til Sociale Medier

https://www.facebook.com/Dinizuli/

https://www.instagram.com/dinizuli/

https://www.youtube.com/channel/UCHQStuzdqd-8K9MD1SMkYkA